Kurtishaj: Në kurrikulat shkollore të futet lënda për turizmin kombëtar
Sharr Travel

Kurtishaj: Në kurrikulat shkollore të futet lënda për turizmin kombëtar

Edhe pse vitet e fundit ka pasur rritje të bashkëpunimit në fushën e turizmit mes Kosovës dhe Shqipërisë, duhet punuar më shumë që ky bashkëpunim të ketë mos ndalet vetëm në rritje të turizmit nga Kosova në Shqipëri, apo edhe rritja e numrit të turistëve të Shqipërrisë që dot ë vizitojnë Kosovën.

Ruzhdi Kurtishaj, kryetar i Kuvendit të Odës Ekonomike  të Kosovës (OEK) dhe njeherit kryetar i Shoqatës së Transportit Rrugor të Udhtarëve, theksoi se si qeveria e Kosovës, apo ashtu edhe ajo e Shqipërisë, duhet që të kutikulat shkolloret ë fusin lëndën për Turizëm kombëtar.


“Të bëhet obligative që që shkollat në dy vendet parësore të organizohen  eksurzionet brenda Kosovës dhe Shqipërisë. Pra nxënësit nga Shqipëria të vijnë këtu në Kosovë. Kjo do të kishte rezultat pasi që Kosova do të njihet më mirë nga nxënsëit e Shqipërisë. Pra ky është një lloj turizmi çedukues”, tha ai Kurtishaj sot në emisionin e mëngjesit “Mirëmëngjesi Kosovë”, në Radio Televizionin e Kosovës (RTK).