Barry Cryer, legjenda e komedisë britanike, ka vdekur në moshën 86-vjeçare.
Magazina

Barry Cryer, legjenda e komedisë britanike, ka vdekur në moshën 86-vjeçare.

Barry Cryer, legjenda e komedisë britanike, ka vdekur në moshën 86-vjeçare.

 

Familja e Cryer tha se ai “vdiq i qetë, në gjendje shpirtërore të mirë dhe me familjen e tij rreth tij”.

Shumë miq e adhurues shprehen ngushëllime në rrjete sociale. Stephen Fry shkroi: “Lajm i tillë i trishtuar, një nga të mëdhenjtë absolut të komedisë britanike, Barry Cryer, nuk është më. Një shkrimtar dhe interpretues i lavdishëm, i mrekullueshëm, gazmor dhe i talentuar, i cili përshkoi të gjitha traditat komike. I dashur botërisht… lamtumirë, Baz.”

Cryer ka punuar me yje të tjerë, duke përfshirë Spike Milligan, Tommy Cooper, Les Dawson, Two Ronnies dhe Morecambe and Wise.

I lindur në Yorkshire në vitin 1935, karriera e tij filloi në teatrin Windmill në West End të Londrës, i cili shfaqte akte komedi midis shfaqjeve të rrezikshme për të cilat ishte më i njohur.

Cryer fillimisht u pa nga David Frost, i cili e ftoi atë të shkruante për The Frost Report, i cili u transmetua për herë të parë në vitin 1966. Ekipi i tij i shkrimit përfshinte një koleksion të peshave të rënda të komedisë së ardhshme, duke përfshirë John Cleese, Ronnie Barker dhe Graham Chapman.

Cryer tha në 1998: “Unë nuk kam pasur një karrierë, vetëm një seri incidentesh. Unë kam qenë për fat të mirë gjatë gjithë jetës sime.”