Presidenti i Malit të Zi, Milo Gjukanoviq më 18 maj do të vizitojë Kosovën
Foto nga profili i Gjukanoviqit në facebook
Lajme

Presidenti i Malit të Zi, Milo Gjukanoviq më 18 maj do të vizitojë Kosovën

Afet BELA/ RTKlive

Kryetari i Shoqatës së Malazezëve të Kosovës, Slobodan Vujiçiç, ka njoftuar se presidenti i Malit të Zi, Milo Gjukanoviç, do ta vizitojë Kosovën më 18 dhe 19 maj të këtij viti.

“Presidenti i Malit të Zi, Milo Gjukanoviq, do të zhvillojë vizitën e tij të parë zyrtare në Kosovë më 18 dhe 19 maj, presim që pas takimeve të planifikuara, Prishtina zyrtare përfundimisht t'i pranojë faktet dhe t'i japë fund demarkacionit ndërmjet dy shtete”, thuhet në njoftimin e kryetarit të Shoqatës së Malazezëve të Kosovës, Slobodan Vujiçiç.

Ai pret që Presidenti i Malit të Zi, Milo Gjukanoviq dhe liderë e Kosovës të caktojnë një afat për rinovimin e strategjisë së refuzuar për afirmimin dhe integrimin e komunitetit malazez, si dhe një afat për zgjidhjen e pozicionit të tyre kushtetues dhe ligjor dhe përfaqësim adekuat në Kuvendin e Kosovës.

“Gjithçka përtej kësaj do të çojë shumë shpejt në shkatërrimin e plotë të qenies etnike malazeze, e cila është përçarë dhe përçarë më tej për shkak të pasojave të situatës në vendin e origjinës”, tha ai.

Ndryshe kjo vizitë vjen pasi shqiptari Dritan Abazoviq u zgodh kryeministër i Malit të Zi, i cili i mandatua nga presidenti i Malit të Zi, Milo Gjukanoviq.