Meta:Idetë e eurozyrtarëve janë interesante,detyrimet e shkruara s`shmangen
Shqipëri

Meta:Idetë e eurozyrtarëve janë interesante,detyrimet e shkruara s`shmangen

Denion Ndrenika/ RTK

Presidenti Ilir Meta tha në Tiranë se pavarësisht ideve nga zyrtarë europianë për emërtesa të tjera për anëtarësimin në Bashkimin Europian, kryerja e detyrave është e pashmangshme.

Zoti Meta në një konferencë për gazetarë këtë të shtunë tha se ideja “anëtar i asociuar” për Shqipërinë për në BE, është interesante.

Mirëpo, sipas presidentit Meta, detyrimet e shkruara janë të domosdoshme për rrugën e eurointegrimit, ndërsa Shqipëria pret hapjen e negociatave të anëtarësimit.

Komentet presidenti i bëri pasi Presidenti i Këshillit Europian, Charles Michel gjatë vizitës në Tiranë dje, përmendi emërtesën për Shqipërinë si “shtet i asociuar i Bashkimit Europian”.

“Idetë që hidhen nga individë të caktuar, pavarësisht nga funksionet që mbajnë, janë interesante. Mirëpo më të rëndësishme janë detyrimet e shkruara, të votuara nga institucionet më të larta të Bashkimit Europian”-tha presidenti.

Zoti Meta shtoi se këto institucione “i zgjedhin zyrtarë të tillë dhe u kërkojnë atyre llogari”, andaj theksoi se “këto janë të pashmangshme, të paevitueshme për një vend që kërkon të bëhet anëtar i Bashkimit Europian”.


Bast-Trade
AlbiMall
Eurokoha
Vjosa