​LDK: Rezultatet konkrete të ministrit Latifi, ardhje-vajtjet jashtë vendit
Foto: RTK
Lajme

​LDK: Rezultatet konkrete të ministrit Latifi, ardhje-vajtjet jashtë vendit

Kimete Kasumi/ RTKlive

Lidhja Demokratike e Kosovës ka vlerësuar se ministri i Shëndetësisë, Rifat Latifi shumicën e kohës së tij po e kalon jashtë Kosovës, edhe pse vendi ynë është duke u përballur me probleme të mëdha në sistemin shëndetësorë.

LDK ka shkruar në Facebook se janë bërë gjashtë muaj prej se kur Rifat Latifi është emëruar në krye të Ministrisë së Shëndetësisë dhe rezultatet e vetme konkrete deri më tani janë vetëm ardhje – vajtjet e ministrit jashtë vendit.

“Ministri i Shëndetësisë, shumicën e kohës së tij po e kalon jashtë Kosovës, edhe pse vendi ynë është duke u përballur me probleme të mëdha në sistemin shëndetësorë. Vetëm në gjashtë mujorin e parë të qeverisjes së tij, mbi 1000 punëtorë shëndetësorë kanë mbetur tash e tre muaj pa paga; 45 mjekë kanë ikur nga Kosova vetëm për një muaj; tash e një vit Ministria e Shëndetësisë nuk ka hapur asnjë konkurs për specializime nga fusha e mjekësisë, ndërsa vetëm për dy muaj mbi 200 qytetarë të vendit tonë, kanë kërkuar shërim jashtë vendit”, është thënë në reagimin e LDK-së.

 


APR
Romay Lift

MË SHUME NGA Lajme