Kjo është rutina e stërvitjes së Jennifer Aniston
Rtklive
Magazina

Kjo është rutina e stërvitjes së Jennifer Aniston

Jennifer Aniston, përveç aftësive të saj në aktrim, shquhet edhe për dashurinë e saj për fitnesin dhe mirëqenien. Përveç jogës, aktorja 53-vjeçare betohet dhe preferon diçka që e quan “15-15-15”, siç ka shpjeguar në intervistën e saj.

Cili është plani i stërvitjes ’15-15-15′ të Jennifer Aniston?

Pavarësisht se si e lëviz trupin e saj, Aniston thotë se është thelbësore çdo ditë: “Kam nevojë për një lloj lëvizjeje, edhe nëse janë vetëm 10 minuta në ditë në një trampoline,” tha ajo. Kjo rutinë, ndër të preferuarat e saj, përfshin “një rrotullim 15-minutësh, eliptik dhe vrap”.

Tre grupe ushtrimesh 15-minutëshe në makina të ndryshme kardio duken çuditërisht të realizueshme, edhe për ata prej nesh që nuk janë aq të aftë sa Aniston. Kjo rutinë e përditshme, ose edhe katër ditë në javë, do të përmbushte udhëzimet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë për aktivitetin fizik, të cilat rekomandojnë të paktën 150 minuta aktivitet aerobik me intensitet të moderuar në javë.

Pra, a është një zgjedhje e mirë?

“Unë e dua metodën kardio,” thotë Lauren Reid, një trajnere personale e certifikuar në Orange County, Kaliforni. “Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të punuar me grupe të ndryshme muskujsh dhe për ta mbajtur stërvitjen tuaj të freskët në mënyrë që të mos digjeni për 45 minuta kardio “, si për shembull të bëni vetëm rutine ose makinën e vozitjes.

Stili i stërvitjes së kryqëzuar është gjithashtu një ide e shkëlqyer nëse synoni të zvogëloni rrezikun e lëndimit. Duke kombinuar gjëra të ndryshme, jo vetëm që do të punoni me një larmi grupesh muskujsh, por gjithashtu do të kufizoni problemet e mundshme që mund të ndodhin nëse, të themi, goditni rutinen për 45 minuta ditë pas dite.

Çfarë i mungon stërvitjes “15-15-15”?

Aniston gjithashtu pëlqen ngritjen e peshave dhe ekspertët e fitnesit pajtohen se është një shtesë e mençur dhe e nevojshme. Nëse nuk keni akses në një eliptike, biçikletë ose rutine, nuk ka asnjë problem, pasi e njëjta filozofi mund të përshtatet me opsione të tjera aerobike si kërcimi me litar, çiklizmi ose vrapimi ose çdo ushtrim tjetër kardio që ju pëlqen


MË SHUME NGA Magazina