Tirana në mesin e 25 qyteteve më të mira
Foto: TVSH
Shqipëri

Tirana në mesin e 25 qyteteve më të mira

Faqet e udhëtimit “Big 7 Travel” dhe “EnjoyTravel.com” janë bashkuar për të bërë një listë të 25 qyteteve më të mira për nomadët digjitalë, dhe Tirana është në mes të tyre.

Kryeqyteti shqiptar është në vendin e 22-të në renditje, i përshkruar si një vend i përballueshëm për të jetuar nomadët digjitalë, me opsione të ndryshme bashkëpunimi për ata që duan të punojnë në distancë.

Tirana është një nga qendrat kryesore të biznesit të Shqipërisë dhe është gjithashtu shtëpia e një skene në rritje të startup-eve.

Kostoja e jetesës së Tiranës është dukshëm më e ulët se shumë qytete të tjera evropiane. Për shembull, një i huaj mund të marrë me qira një apartament me një dhomë gjumi në qendër të qytetit për rreth 400 dollarë.

Kërkesat e Shqipërisë për viza janë mjaft të drejtpërdrejta dhe nëse një nomad digjital është nga BE ose ka një vizë të vlefshme Shengen, ata mund të qëndrojnë në Shqipëri deri në 90 ditë pa viza.

Në vitin 2021, Shqipëria miratoi versionin e saj të vizës Digital Nomad. Nomadët digjitalë mund të aplikojnë për një vizë njëvjeçare, e cila mund të rinovohet disa herë.

Pas 5 vjetësh, një nomad digjital mund të aplikojë për qëndrim të përhershëm. Sipas EnjoyTravel, ky mund të jetë një opsion tërheqës për nomadët digjitalë jo të BE-së.


A.R Katana
Kosovo Telecom
Golden Eagle