Kanye West: Adidas heton pas pretendimeve për sjellje "toksike"
Magazina

Kanye West: Adidas heton pas pretendimeve për sjellje "toksike"

BBC

Adidas ka nisur një hetim për raportimet se reperi Kanye West krijoi një “ambient toksik” kur punonte me markën, njofton BBC.

Rolling Stone raportoi pretendime nga disa punëtorë për bashkëpunimin me Yeezy, duke thënë se ai u tregoi atyre foto dhe video të veçanta si pjesë e taktikave të ngacmimit.

Në një letër, ata thanë se bosët ishin të vetëdijshëm për "sjelljen problematike" të West, por "e kishin fikur busullën e tyre morale".

Adidas tha se nuk e dinte ende nëse akuzat kanë ndonjë të vërtetë.

"Aktualisht nuk është e qartë nëse akuzat e bëra në një letër anonime janë të vërteta," tha kompania në një deklaratë të enjten.

"Megjithatë, ne i marrim këto akuza shumë seriozisht dhe kemi marrë vendimin për të nisur një hetim të pavarur të çështjes menjëherë për të adresuar akuzat" shtoi ajo.

West, i cili u largua nga kompania muajin e kaluar pasi postoi komente antisemite, nuk i është përgjigjur historisë së Rolling Stone.

Revista raportoi akuza nga anëtarë anonimë të stafit se ai u përpoq t'i frikësonte ata përmes sjelljes që revista e përshkroi si "provokuese, shpesh të seksualizuar dhe shpesh të drejtuar ndaj grave".

Kjo thuhet se përfshinte shfaqjen e tyre të imazheve të veçanta të ish-gruas së tij Kim Kardashian dhe videot e tij, tha revista. 
Ajo citonte nga letra, në të cilën anëtarët e stafit iu ankuan Adidas-it për "mjedisin toksik dhe kaotik që Kanye West krijoi" dhe "një model shumë të sëmurë sjelljeje grabitqare ndaj grave" që punonin për të nën partneritet.

West nuk ka komentuar ende mbi pretendimet. BBC është përpjekur të kontaktojë West.


MË SHUME NGA Magazina