Steinmeier inkurajon Shqipërinë të vazhdojë reformat për anëtarësim në BE
Shqipëri

Steinmeier inkurajon Shqipërinë të vazhdojë reformat për anëtarësim në BE

ATSH

Presidenti gjerman, Frank-Walter Steinmeier nxiti sot Shqipërinë të vazhdojë me zbatimin e reformave për anëtarësimin e saj në BE, ndërsa premtoi ndihmën e Gjermanisë gjatë një vizite në vend.

“Unë ju kërkoj sot, të vazhdoni të punoni për të luftuar padrejtësitë atje ku ato ende ekzistojnë, të punoni për të zmbrapsur korrupsionin dhe krimin e organizuar, të vazhdoni reformën në drejtësi”, tha ai në një fjalim në parlament, në Tiranë.

“Shqipëria mund të vazhdojë të mbështetet te Gjermania. Evropa është e emocionuar për Shqipërinë”, theksoi Steinmeier.

“Shqipëria është një partner i palëkundur dhe i besueshëm, si një anëtar i NATO-s dhe OSBE-së dhe aktualisht si një anëtar jo i përhershëm i Këshillit të Sigurimit të OKB-së”, tha ai.

“Shqipëria gjithashtu ka qëndruar qartë në anën e Ukrainës pas sulmit të Rusisë. Prej kohësh, ajo e ka treguar veten ndërkombëtarisht si një demokraci e pjekur”, tha Steinmeier.

Vizita, e cila do të zgjasë deri të premten, është ndalesa e dytë në udhëtimin e Steinmeier në Ballkanin Perëndimor. Ai tashmë ka vizituar Maqedoninë e Veriut.

Të gjashtë shtetet që po vizitohen, përfshirë Kosovën, Serbinë, Bosnje-Hercegovinën dhe Malin e Zi, kanë pritur gati dy dekada për t’u anëtarësuar në BE.

Për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, negociatat e pranimit filluan zyrtarisht korrikun e kaluar. 


MË SHUME NGA Shqipëri