Ambasadori Guido De Sanctis nis detyrën si kryetar i Prezencës së OSBE-së
Shqipëri

Ambasadori Guido De Sanctis nis detyrën si kryetar i Prezencës së OSBE-së

ATSH

Ambasadori Guido De Sanctis filloi sot detyrën e kryetarit të Prezencës së OSBE-së në Shqipëri.

Ambasadori De Sanctis është diplomat karriere i Ministrisë së Jashtme dhe të Bashkëpunimit Ndërkombëtar të Italisë.

Përpara se të emërohej kryetar i Prezencës, ai ka qenë zëvendësambasador në Ambasadën e Italisë në Moskë.

Nga viti 2013 deri më 2017, ai shërbeu si ambasador i Italisë në Katar dhe nga viti 2011 deri më 2013, si konsull i përgjithshëm i Italisë në Bengazi të Libisë.

Gjithashtu, ai ka shërbyer në ambasadat italiane në Tripoli, Bernë dhe Kiev.

“Jam i lumtur t’i bashkohem Prezencës në Shqipëri dhe të çoj përpara marrëdhëniet e shkëlqyera mes Prezencës dhe vendit pritës”, tha ambasadori De Sanctis.


MË SHUME NGA Shqipëri