SHBA dhe Shqipëria, 32 vite më parë rivendosën marrëdhëniet diplomatike
Shqipëri

SHBA dhe Shqipëria, 32 vite më parë rivendosën marrëdhëniet diplomatike

ATSH

Si sot 32 vite më parë, më 15 mars 1991, Shtetet e Bashkuara dhe Shqipëria rivendosën marrëdhëniet diplomatike.

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, në Tiranë publikoi në rrjetet sociale një foto të momentit të nënshkrimit të memorandumit të mirëkuptimit në Uashington DC, i cili parashikonte hapjen e ambasadës përtej Atlantikut, në Shqipëri

“Pas 52 vitesh ndarje, ministri i Jashtëm i Shqipërisë, Muhamet Kapllani dhe ndihmëssekretari i Shtetit i SHBA-së, Raymond G.F. Seitz nënshkruan memorandumin e mirëkuptimit në Uashington DC, i cili parashikonte hapjen e Ambasadës përtej Atlantikut, në Shqipëri”, shkruan Ambasada.

Ambasada publikoi edhe dy foto. Në njërën foto tregohet ministri i Jashtëm i Shqipërisë Muhamet Kapllani dhe ndihmëssekretari Amerikan i Shtetit, Raymond G.F. Seitz në nënshkrimin e memorandumit në Uashington, më 15 mars 1991.

Në foton tjetër tregohet gazeta “News York Times”, e cila botoi një artikull mbi rivendosjen e marrëdhënieve diplomatike më 16 mars 1991.


MË SHUME NGA Shqipëri