PD dërgon në KQZ deklaratën solemne të firmosur nga Enkelejd Alibeaj
Shqipëri

PD dërgon në KQZ deklaratën solemne të firmosur nga Enkelejd Alibeaj

RTSH

Partia Demokratike depoziton në KQZ deklaratën solemne të firmosur nga kryetari në detyrë Enkelejd Aliebaj, duke zbatuar kështu vendimin e dhënë dje nga Komisioni i Ankimimeve dhe Sanksioneve.

Me këtë dokument që mban datën 16 mars 2023, KAS urdhëron Ilirjan Celibashin të regjistrojë si subjekt zgjedhor PD me kryetar në detyrë Enkelejd Alibeaj.

Përmes deklaratës solemne angazhohet të refuzojë shit blejrjen e votave dhe financimin nga krimi.

Nga ana tjetër dje KAS rrëzoi kërkesën e ish-kryeministrit Sali Berisha për t’u regjistruar në zgjedhjet vendore me një subjekt të tij si drejtues partie.

Dhe me këtë vendim dhe të atë të KQZ Berisha mbetet jashtë zgjedhjeve, ndërkohë që do të jetë sërish Celibashi që do të vendosë regjistrimin ose jo të Partisë Demokratike me kryetar Berishën si pjesë e koalicionit me Ilir Metën.

 


MË SHUME NGA Shqipëri