Kurti: Pala serbe po i ik nënshkrimit të marrëveshjes|Live
Lajme

Kurti: Pala serbe po i ik nënshkrimit të marrëveshjes|Live

Muharrem Miftari /RTKlive

Kryeministri Albin Kurti ka konfirmuar se sot në Ohër është arritur marrëveshja ndërmjet Kosovës dhe Serbisë mbi ankesin e marrëveshjes mbi propozimin evropian.

Megjithatë i pari i qeverisë së Kosovës ka thënë se presidenti serb, Aleksandar Vuçiq edhe kësaj radhe, sikurse në takimin e 27 shkurtit në Bruksel nuk ka pranuar të hedhë nënshkrimin mbi dokument.

“ I takon BE-së ta gjejë mekanizmit ta bëjë statusin e kësaj marrëveshjeje ta bëjë ligjërisht e ndërkombëtarisht të obligueshme”, deklaroi kryeministri Kurti në konferencën me gazetarë, pas takimit në Ohër.

Tutje, kryeministri Kurti sqaroi se sa i përket aneksit të zbatimit marrëveshjes do të publikohet në ueb faqen e BE-së.

"Angazhohem për të gjithë dhe u shërbej të gjithëve. Ekziston një paragraf për vetmenaxhimin për pakicën serbe në Kosovë e ne udhëhiqemi prej standardeve më të larta që të mos ketë asnjë diskriminim në vend", deklaroi mes tjerash kryeministri Kurti.

E sa  përket për të kaluarën, kryeministri Kurti theksoi se të gjithë ata që kanë pësuar dëme, qoftë fizike psikike e materiale nuk mund t’i anashkalojmë në shoqërinë tonë e t’i lëmë në mëshirë të fatit.

Edhe sot edhe më 27 shkurt kam qenë i gatshëm të nënshkruaj, ndërsa pala serbe i është  shmangur nënshkrimit të marrëveshjes.

“Si lider nuk i iki përgjegjësisë”, theksoi kryeministri Kurti.

 


MË SHUME NGA Lajme