Zbatohet plani operativ ‘identifikimi i fëmijëve lëmosh-kërkues’
Lajme

Zbatohet plani operativ ‘identifikimi i fëmijëve lëmosh-kërkues’

Fadil Sertolli / RTKlive

Policia e Kosovës ka hartuar dhe zbatuar planin operativ ‘identifikimi i fëmijëve lëmosh-kërkues si viktima të mundshme të trafikimit’, i cili është shtrirë në tërë territorin e vendit nga data 20 deri 24 mars 2023.

Përmes një njoftimi për media nga Policia e Kosovës, thuhet se në zbatim të planit pos të gjitha njësive rajonale të Drejtorisë për Hetimin e Trafikimit me Qenie Njerëzore, janë përfshirë edhe prokuroritë rajonale përkatëse, Qendrat për Punë Sociale, Drejtoria për Migrim dhe të Huaj, policia kufitare dhe policia e stacioneve të rendit publik.

Gjatë zbatimit të këtij plani operativ janë kryer këto veprime, sipas policisë, Identifikimi i 32 fëmijëve lëmoshë-kërkues (25 shtetas kosovarë dhe 7 shtetas të Shqipërisë); Identifikimi i 34 lëmoshë-kërkuesve të rritur (17 shtetas kosovarë dhe 17 shtetas të Shqipërisë); Është identifikuar  një viktimë e trafikimit me qenie njerëzore dhe janë identifikuar 25 të dyshuar ndaj të cilëve janë iniciuar një rast ‘trafikim me qenie njerëzore’ dhe 21 raste ‘keqtrajtim apo braktisje e fëmijës’.

Të gjithë fëmijët lëmoshë-kërkues, sipas policisë,  kanë qenë të shoqëruar nga familjaret e tyre.

“Policia ka realizuar veprime për të identifikuar viktima të mundshme të trafikimit me njerëz nga ku ka rezultuar vetëm një rast. Kurse në rastet tjera, të gjithë fëmijët e hasur duke kërkuar lëmoshë janë referuar në QPS-në përkatëse. Shtetasit e Shqipërisë janë trajtuar nga zyrtarë të Drejtorisë për Migrim dhe të Huaj të PK-së”, thuhet në njoftimin e Policisë së Kosovës.


MË SHUME NGA Lajme