Kuvendi i Shqipërisë miratoi dy projektligje për ndërtimin e urës mbi Bunë
Foto: ATSH
Shqipëri

Kuvendi i Shqipërisë miratoi dy projektligje për ndërtimin e urës mbi Bunë

ATSH

Seanca plenare e Kuvendit u zhvillua paraditen e sotme, ku në nisje kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla ftoi deputetët e rinj që morën mandatin nga KQZ për shkak të vakancave të krijuara në Kuvend, të bëjnë betimin. Deputetët Ludovik Hasani, Asllan Dogjani, Frrok Gjini dhe Qani Xhafa u betuan në Kuvend.

Më pas, Kuvendi votoi dy projektligje, të cilat ishin diskutuar në seancën e datës 13 prill 2023.

Projektligji “Për ratifikimin e marrëveshjes së huas, ndërmjet Republikës së Shqipërisë (Huamarrësi), përfaqësuar nga Ministria e Financave dhe Ekonomisë, dhe KFW Frankfurt am Main (KFW) e Fondit Shqiptar te Zhvillimit (FSHZH). (“Agjencia e zbatimit te projektit”), për projektin “Zhvillimi i integruar rajonal””, u miratua me 72 vota pro, 28 kundër dhe 1 abstenim.

Projektligji “Për ratifikimin e marrëveshjes ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe qeverisë së Malit të Zi, për ndërtimin e urës ndërkufitare mbi lumin Buna/Boiana”, u miratua me 97 vota pro, asnjë kundër dhe asnjë abstenim.

Pas diskutimet me çështje jashtë rendit të ditës, seanca plenare i mbylli punimet rreth orës 11:00.


MË SHUME NGA Shqipëri