Vajërat esencialë që luftojnë alergjitë sezonale

Vajërat esencialë që luftojnë alergjitë sezonale

Shumë njerëz po përpiqen që të gjejnë vajrat esenciale për t’i lehtësuar simptomat e mjerueshme të alergjive sezonale.

Vajrat esenciale janë lëngje të distiluar nga bimë të ndryshme që mund të thithen (të quajtur aromaterapia) ose të vendosen direkt në lëkurë.

Megjithëse provat shkencore për të mbështetur praktikën ende janë të kufizuara (kryesisht për shkak se nuk janë bërë shumë studime), provat anekdotale sugjerojnë se ato mund të jenë të dobishme në kontrollimin e simptomave të caktuara, si hunda e zëna, kollitja dhe mbingarkesa.

Edhe pse vajrat esenciale gjenden lehtë në shtëpitë tuaja, është e rëndësishme që të merrni udhëzime mjekësore para se të përdorni ato.

Cilësia ndryshon shumë në mes të produkteve dhe disa lëngje në të vërtetë mund të përkeqësojnë gjendjen tuaj të alergjisë.

Më poshtë janë disa nga llojet e këtyre vajrave që mund të përdorni:

Vaji i limonit

Vaj nga gjethet e mentës

Vaj nga pema e Eucalyptus

Një nga arsyet kryesore që shumë ilaçe thelbësore besohet të ndihmojnë me alergji dhe kushte të tjera janë vetitë e tyre anti-inflamatore. Për shembull, vajrat e livandos dhe çajit janë anti-inflamatore, por ato mund të jenë më të dobishme më shumë për zbutjen e e dhimbjeve të lëkurës sesa për frymëmarrjen.