Këshillat e dentistëve për shëndetin oral të fëmijëve

Këshillat e dentistëve për shëndetin oral të fëmijëve

Është detyra më e thjeshtë, por kërkimet e reja tregojnë se gati 50 % e fëmijëve nuk i pastrojnë dhëmbët dy herë në ditë.

Ndërsa shumica e prindërve flasin me fëmijët e tyre për rëndësinë e shëndetit të mirë oral, gati tre të katërtat thonë se ata luftojnë për të marrë fëmijët e tyre për t’u kujdesur për dhëmbët e tyre sipas studimeve nga Life Education.

Këto janë 5 këshillat e dentistëve për të bindur fëmijët që të kujdesen për dhëmbët

Bëhu pozitiv

Të qenit një model pozitiv është jetik, i cili thotë se fëmijët duhet të shohin prindërit e tyre dhe të marrin shembull. Duke krijuar një mënyrë të këndshme për të larë dhëmbët fëmijët do ta kenë më pas si dëshirë dhe jo detyrim.

Kujdesuni më herët për dhëmbët
Parandalimi i prishjes së dhëmbëve është më i thjeshtë, më i lirë dhe më pak i dhimbshëm sa më herët ta filloni.

Investoni në teknologji të re

Fëmijët i adhurojnë mjetet me kukulla kështu që nëse keni mundësi për të blerë furça të tilla do të ishte perfekte!