Simptomat e stresit
Sharr Travel

Simptomat e stresit

Përkujdesja e përditshme dhe mënyra e jetesës së ulur lënë pasoja të përhershme.

Ndonjëherë përpiqemi të kalojmë kufirin tonë, i cili është jashtëzakonisht egoist ndaj trupit dhe arsyes sonë.

Këto janë disa nga treguesit se ju vuani nga stresi dhe keni ngadalësuar ritmin tuaj.

-Lodhja e madhe

Është normale që puna dhe detyrimet tuaja janë shteruese, por gjithçka është brenda kufijve tuaj. Nëse ndiheni kaq të lodhur që nuk keni forcë ose nuk e ndryshoni kur të jeni në shtëpi, duhet të konsideroni nëse ajo që veproni është me vlerë të shëndetit tuaj fizik dhe mendor. Përgjigjja është, do të thoshte, gjithmonë negative.

- Dhimbje në shpinë

Edhe pse qëndrimi ulur shpesh shkakton dhimbje në shpinë, stresi dhe nervozizmi do të ndikojnë të ndiheni sikur mbani vazhdimisht ngarkesa të rënda. Provoni frymëmarrje të thellë për të relaksuar muskujt me një dush me vajra esenciale për t'u çlodhur.

- Problemet e gjumit

Ky problem si pasojë ju sjellë lodhje dhe kjo ndodh kryesisht pasi nuk mund të ndalosh të mendoni për punën dhe gjërat që nuk i keni zgjidhur. Për të shmangur ilaçet, hidhni disa pika vaj esencial të lavandës në jastëk për relaksim.

- Migrena

Kjo formë intensive e dhimbjes së kokës ndodh për shkak të mungesës së gjumit dhe angazhimit të tepërt. Gjithashtu, një nga shkaqet e migrenës është hidratimi i pakët. Mos harroni të pini ujë të mjaftueshëm gjatë ditës.