Clark: Krejt e natyrshme që Kosova ta ketë Ushtrinë
Sharr Travel

Clark: Krejt e natyrshme që Kosova ta ketë Ushtrinë

Gjernerali amerikan, Wesley Clark, e sheh krejt të natyrshme që shteti i Kosovës ta ketë Ushtrinë e vet.

Ai këtë qëndrim e ka shprehur në intervistën për RTK-në. 

"Ka shumë njerëz të guximshëm dhe të përkushtuar. Kemi pasur Trupat Mbrojtëse të Kosovës dhe kjo e ka mbajtur grupin të bashkuar. Është krejt e natyrshme që një vend i pavarur të ketë forca të armatosura. Është krejt e natyrshme, kjo është çfarë bëjnë shtetet. Kjo nuk do të thotë që Kosova do ta sulmojë ndonjë vend, por nga aspekti i krenarisë dhe vetëmbrojtjes dhe patriotizmi normal, të cilin e kanë njerëzit, një numër i caktuar i tyre duhet të jetë në uniformë" ka deklaruar gjatë intervistës për RTK-në, gjenerali amerikan në pension Wesley Clark.

Wesley Clark siç dihet ka drejtuar fushatën ajrore kundër caqeve ushtarake të Serbisë për t'i dhënë fund krizës humanitare në Kosovë. 


MË SHUME NGA Aktuale