Ushqimet që asnjëherë nuk duhet t’i pastroni para se t’i gatuani

Ushqimet që asnjëherë nuk duhet t’i pastroni para se t’i gatuani

Disa ushqime të caktuara nuk kanë nevojë që të pastrohen fare, kjo pasi që lëkura e tyre konsiderohet edhe më e shëndetshme.

Më poashtë keni një listë e cila detajisht tregon se cila lejohet të pastrohet e cila jo.

Vezët

Një substancë e veçantë, vendoset në në vezë për ta mbrojtur ata nga ndotja e batkerieve. Uji e shkatërron këtë mbrojtje.

Pulën

Bateriet në pulë të freskët janë tejet të rrezikshme për ne. Pastrimi i saj, bënë që bakteriet të shpërndahen edhe më shumë.

Mishin 

Njëjtë sikur mishi pulës, ashtu edhe me mishin e freskët, nuk duhet të pastrohet para se ta gatuani.

Pasta 

Nuk është ide e mirë, dhe nuk dihet se nga e keni mësuar që pastat duhet të lahen. Pastat mund të lahen pasi që janë gatuar.

Kërpudhat 

Edhe kërpudhat mund të i lani pas gatimit, para nuk preferohet.

Ushqimet që duhet të pastrohen 

Frutat dhe perimet 

Ushqimet në kanaqe

Shalqirin