Pse nuk duhet të bëni dush pas ngrënies së ushqimit

Pse nuk duhet të bëni dush pas ngrënies së ushqimit

Dushi pas ngrënies së ushqimit është një ide e keqe sepse zvogëlon qarkullimin e gjakut. Kur nuk keni qarkullim të mirë të gjakut, tretja juaj ngadalësohet.

Çfarë thotë shkenca për dushin pas ngrënies?

Edhe pse asnjë studim modern nuk e ka mbështetur këtë pretendim, një teori është se qarkullimi i gjakut rritet kur të uleni për vaktin tuaj, duke pompuar kështu sistemin tuaj të tretjes dhe organet e tjera. Kur bëni një banjë pasi të keni ngrënë, ky funksion natyror dobësohet dhe trupi juaj duhet të punojë shumë për të ruajtur temperaturën e tij standarde pasi e keni ftohur atë nga jashtë. Rezultati është se energjia që do të ishte shpenzuar për prishjen e ushqimit në stomakun tuaj, tani ridrejtohet drejt lëkurës për të ruajtur temperaturën e trupit. Kjo ngadalëson shkallën e tretjes dhe çon në siklet.

Sa kohë duhet të prisni të bëni banjë pas një vakti të ushqimit?

Ka mendime të përziera për këtë temë. Shkenca moderne dhe besimet në moshë rekomandojnë të prisni të paktën 35 minuta për të bërë dush pasi të hani vaktin tuaj. Por më së miri do ishte që të prisni edhe 2 orë, veçanërisht nëse nuk jeni të sigurt për metabolizmin tuaj ose sa shpejt funksionon tretja juaj. Duke pasur një vakt të lehtë mund të bëjë tretjen e lehtë gjithashtu.

Shmangni frutat para gjumit, dhe mos flini menjëherë pas ngrënies pasi mund të ndikojë në tretje. Ajo që mund të bëni në vend të kësaj është një dush para se të uleni në tryezën e ngrënies. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të filluar tretjen tuaj pasi trupi juaj promovon qarkullimin e gjakut për të tretur më shpejt ushqimin.