Irkutsk, qyteti rus me shtëpi të bukura

Irkutsk, qyteti rus me shtëpi të bukura

Kryeqyteti de fakto i Siberisë Lindore, Irkutsk është deri tani ndalesa më e njohur në hekurudhën trans-siberiane midis Moskës dhe lindjes.

Me Liqenin Baikal vetëm 45 km larg, qyteti është baza më e mirë për të eksploruar bregdetin perëndimor të liqenit.

Udhëtarët që vizitojnë Irkutskin historik mund të jenë të befasuar këndshëm nga ato që gjejnë. Shtëpitë e dekoruara prej druri qëndrojnë pranë apartamenteve standarde të bllokut Sovjetik, plus bulevardet e gjera me një trafik jo shumë të madh për një qytet me më shumë se 500,000 banorë.

Irkutsk ishte vendi i shumë përplasjeve të përgjakshme midis fraksioneve ruse në revolucione të ndryshme. Ai gjithashtu shërbeu si një vend mërgimi për intelektualët, artistët dhe të tjerët, që mund të jetë arsyeja pse qyteti ka pesë universitete. Disa kisha, përfshirë Kishën e Ngjitjes dhe muzetë e gjeologjisë dhe historisë e quajnë Irkutsk në shtëpi.