Për një javë rresht hani 3 vezë në ditë dhe më pas ju do të ndjeni diçka
Sharr Travel

Për një javë rresht hani 3 vezë në ditë dhe më pas ju do të ndjeni diçka

Vetitë e dobishme të vezëve të pulave janë vënë në pikëpyetje në mënyrë të vazhdueshme. Njerëzit përgojuan për këtë produkt i cili tani është provuar se është unik në përbërjen e tij në mënyra të ndryshme.

Ja cilat janë rezultatet e studimeve të fundit mbi përfitimet e vezëve të pulave për trupin e njeriut. 2-3 vezë është doza optimale ditore.

Truri juaj është nën mbrojtjen e kolinës

Fosfolipidet, të cilat sigurojnë komunikim normal të qelizave të trurit, përbëhen nga kolina.

Është provuar klinikisht se kjo vitaminë e veçantë është materiali më i rëndësishëm ndërtimor i trurit. Nëse hani 2 vezë në ditë, trupi juaj e merr mjaftueshëm këtë lëndë ushqyese. Mungesa e kolinës çon në uljen e kujtesës.

Shikimi ruhet falë luteinës

Hulumtimet e reja kanë treguar se vezët e pulave janë të pasura me luteinë. Kjo substancë është përgjegjëse për shikimin e qartë dhe të mprehtë.

Me mungesën e tij, ndryshimet shkatërruese në indet e syrit grumbullohen dhe shikimi përke.qësohet në mënyrë të pakthyeshme.

Vitamina D ndihmon për të absorbuar kalciumin

Nëse ju i ofroni një personi zgjedhjen e pirjes së një lugë vaji peshku ose të hajë një vezë të zier, shumica do të preferonte këtë të fundit.

Sidomos në qoftë se ata zbulojnë se përmbajtja e vitaminës D është e njëjtë në të dy rastet.

Për më tepër, shkencëtarët gjetën një mënyrë për të rritur sasinë e vitaminës D në vezë duke ushqyer pula me suplemente të veçanta. Vitamina D ndihmon kalciumin të absorbohet më mirë dhe të forcojë ko.ck.at dhe dhëmbët.

Kompleksi Vitamina B mbron lëkurën, flokët dhe mëlçinë

Biotina, vitamina B12 dhe proteinat e tretshme ushqyese kontribuojnë në forcimin e flokëve dhe lëkurës. Fosfolipidet që përmbajnë vezët e pulës nxisin eli.mi.ni.min e toksinave nga mëlçia.

Rreziku i sëm.und.jeve ka.rdio.vasku.lare zvogëlohet

Pavarësisht opinioneve të mëparshme, hulumtimet e reja kanë treguar se kolesteroli nga vezët është i balancuar me fosfatide, kështu që nuk është i dë.mshëm për shëndetin tonë.

Ai gjithashtu pengon prodhimin e kolesterolit të vetë trupit. Përveç kësaj, vezët përmbajnë acide omega-3 të cilat reduktojnë nivelet e triglicerideve, duke reduktuar kështu rre.zik.un e sëm.und.jeve ka.rdiova.sku.lare.

Ju filloni të humbni peshë

Shkencëtarët amerikanë dolën në përfundimin se nëse kombinoni një dietë me kalori të ulët me vezë të pulave duke i konsumuar për mëngjes, humbni peshë dy herë më shpejt.

Një mëngjes i tillë ju për një kohë të gjatë, ju lejon të ulni sasinë e ushqimit të konsumuar brenda një dite.

E dobishme nëse planifikoni fëmijë

Kjo është arsyeja pse vitamina B9 është aq e nevojshme për gratë gjatë planifikimit të shta.tzën.isë. 1 vezë pule përmban 7.0 mcg të vitaminës.

Procesi i plakjes ngadalësohet

Kjo u bë e dukshme nga hulumtimi i kryer nga shkencëtarët holandezë.ë do të ndodh me trupin tuaj.