Këto gabime në dush dëmtojnë lëkurën tuaj
Sharr Travel

Këto gabime në dush dëmtojnë lëkurën tuaj

Janë disa gabime që bëhen gjatë dushit, të cilat ndikojnë keq në lëkurën tuaj.

Nëse preferoni të laheni me ujë të nxehtë, e keni gabim dhe duhet të shmangni menjëherë.

E dimë që uji i nxehtë është shumë i këndshëm, por e than lëkurën tuaj tej mase. Dushet super të nxehta e zhveshin lëkurën nga vajrat e saj natyralë dhe e dehidraton duke e tharë shumë.

Një tjetër gabim që bëni është se përdorni sfungjerë të vjetër. Sfungjerët mbledhin shumë baktere dhe myshk për shkak të kushteve të lagështa ku ato ruhen, shkruan noa. Sfungjeri i trupit nuk duhet të përdoret më gjatë se një muaj dhe pastaj të zëvendësohet.