VIDEO-Nxënësit serbë gjithherë ishin më të privilegjuar se shqiptarët
Sharr Travel

VIDEO-Nxënësit serbë gjithherë ishin më të privilegjuar se shqiptarët

Së fundi ditë doli nga shtypi vepra shkencore unikale “Arsimi dhe shkollat e mesme në Kosovë në shekullin XX”, me autor veprimtarin e arsimit dhe studiuesin prof. Barjam Shatrin. Kjo është një vepër e veçantë, si për nga objekti i hulumtimit, ashtu edhe nga përmbajtja, metodologjia dhe vëllimi i saj ka rreth 2670 faqe.

Bajram Shatri, së fundit ka botuar librin "Arsimi dhe Shkollat e Mesme në Kosovë në Shekullin XX".

Ai ka thënë se Nxënësit serbë gjithherë ishin më të privilegjuar. “Ka pas shumë ndarje, serbët gjithherë ishin të privilegjuar, kurse shqiptarët të diskriminuar”, tha ai sot në emisionin e mëngjesit `Mirëmëngjesi Kosovë`, në Radio Televizionin e Kosovës (RTK).

Sipas tij tek në vitet ’70 kanë dominuar nxënësit shqiptar. Shatri ja vlerësuar se mësuesit në atë kohë kanë qenë shumë të përkushtuar në arsim.

Autor: RTKlive