A ndikon moti në disponimin tuaj?

A ndikon moti në disponimin tuaj?

Edhe pse shumë njerëz nuk e vërejnë, moti dhe stinët ndikojnë në një gjendje të madhe të humorit tonë. Pra, nuk është rastësi nëse jeni të trishtuar në një ditë me shi dhe të lumtur në një ditë të bukur, të gjitha lidhen me shkencën.

Trupi juaj mund të reagojë ndaj motit në mënyra të shumta. Sipas shkencës, kur temperaturat janë më të larta dhe moti është më i nxehtë, ajo mund të ndikojë mirë sidomos te njerëzit të cilat janë në faza të ndryshme depresioni.

Në anën tjetër, thuhet se moti nuk mund të ndikojë në disponimin tuaj nëse nuk e lejoni. Sipas këtij studimi, burrat janë në gjendje të mos lejojnë motin të ndikojë në disponimin e tyre shumë më lehtë se gratë.

Mirëpo, studimet thonë se moti mund të ndikojë fuqishëm në mënyrën se si sillemi dhe bashkëveprojmë me të tjerët. Mënyra se si një person reagon varet nga mënyra se si trupat tanë reagojnë ndaj kushteve ekstreme.