Personat mbi moshën 40 vjeçare duhet të punojnë tri herë në javë
Sharr Travel

Personat mbi moshën 40 vjeçare duhet të punojnë tri herë në javë

Nëse do të ju kërkonin të punoni 3 herë në javë dhe të paguheni me rrogë të rregullt, a do të ishit ankuar?

Me siguri që jo, në një koorporatë në Amerikën Veriore kjo ide nuk ju duket absurd. Çka nuk janë në gjendje të kuptojnë punëdhënësit është ajo se çfarë janë duke konfirmuar edhe psikologët, njerëzit janë më produktivë nëse punojnë më pak se 5 herë në javë.

Një studim i bërë në vitin 2016 në Universtitetin e Melbourne të Australisë, janë fokusuar në atë se sa shumë kohë është normale të punohet dhe dhe efektet në punën dhe funksionin e njerëzve mbi moshën 40 vjeç, raporton “Natural Soulution Magazine”.

Testi është kryer me pjesëmarrës të cilët kanë qenë të punësuar jashtë shtëpisë për 35 orë gjatë javës. Testi njohës ka gjetur se aftësitë e personave rriten më shumë nëse punojnë vetëm 25 orë në javë.

Kjo nënkupton që personat të cilët janë në moshë të mesme do të kenë më shumë kohë për të shpenzuar me familjarët e tyre dhe kjo do i bëjë edhe më produktiv.