Katër nga pesë adoleshentë nuk bëjnë ushtrime fizike
Sharr Travel

Katër nga pesë adoleshentë nuk bëjnë ushtrime fizike

Katër në pesë fëmijë të moshës 11 deri në 17 vjeç në të gjithë botën nuk bëjnë mjaftueshëm ushtrime fizike.

Organizata Botërore e Shëndetit thotë se shëndeti i fëmijëve po dëmtohet, si dhe zhvillimi i trurit apo aftësitë e tyre sociale.

OBSH thotë se mosplotësimi i orëve të rekomanduara të ushtrimeve fizike në ditë është problem universal në vendet e pasura dhe të varfra.

Djemtë ishin më aktivë sesa vajzat.

Aktivitetet fizike përfshirë:

-vrapim

-ecje me biçikletë

-not

-futboll

-gjimnastikë

Synimi është të bëhet minimumi 60 minuta ushtrime në ditë.

Sipas studimit të OBH, 81% e adoleshentëve nuk arrijnë të bëjnë të paktën 1 orë aktivitet fizik në ditë.

Raporti bazohet në të dhënat e sondazhit të 1.6 milionë studentëve në 146 vende të botës.

Gjetjet janë shqetësuese sepse aktiviteti fizik është i lidhur me funksionimin më të mirë të zemrës dhe frymëmarrjes, shëndetin mendor dhe aktivitetin njohës, që sjellin implikime në të mësuarit e studentëve.