Jeni rrëmujagji? Duhet t’i dini këto gjëra

Jeni rrëmujagji? Duhet t’i dini këto gjëra

Çfarë i kushtoni vëmendje kur vizitoni mikun tuaj? Disa njerëz shikojnë dekorin dhe mobiljet, disa të tjerë shikojnë llojet e librave që gjenden në rafte, dhe disa të tjerë thjesht luajnë me kafshën e lezetshme me të cilën jeton personi. Pak njerëz i kushtojnë vëmendje një rrëmuje edhe pse mund të thotë shumë për personin që e bëri atë.

Këtu këni disa rrëmuja në pjesë të ndryshme të një shtëpie të cilat mund të tregojnë diçka.

Hyrja

Një rrëmujë afër hyrjes ose në sallën e një shtëpie shpesh tregon një frikë të komunikimit. Duke lënë çanta, cadra dhe gjëra të tjera në këtë pjesë të shtëpisë, njerëzit bllokohen veten nga të tjerët. Njerëz të tillë kanë probleme për të takuar miq të rinj dhe grupet e mëdha njerëzish i bëjnë ata të pakëndshëm. Mund të tregojë gjithashtu lodhje kronike dhe dëshirë për të pushuar përfundimisht, transmeton Indeksonline.

Kuzhina

Shumica e pjatave të ndyra dhe mobiljet e ndyra të kuzhinës tregojnë paqëndrueshmëri emocionale. Është e mundur që pronari i apartamentit me një kuzhinë të rrënuar të vuajë nga depresioni ose ankthi.

Kaosi në raftet e tavolinës

Kaosi dhe plehrat në raftet e tavolinës, ndërsa vetë shtëpia duket e pastër, do të thotë që ky person është një perfeksionist. A e keni vërejtur mikun tuaj të bëjë diçka të tillë? Ata ka shumë të ngjarë të përpiqen të bëjnë gjithçka në një mënyrë të përsosur. Ndoshta ata kanë pritshmëri joreale që i bëjnë ata të zemërohen sa herë që janë ndryshe nga realiteti.

Tavolina e punës

Një tavolinë e mbuluar me shumë gjëra mund të tregojë që ky person është krijues ose i papjekur dhe i pëlqen të vonojë. Një tavolinë ku të gjitha gjërat janë aty ku duhet të jenë ose të grupuara sipas disa kritereve (si ngjyra, madhësia dhe forma) mund të nënkuptojë që ky është një lloj personaliteti i organizuar. Njerëz të tillë janë shumë të kujdesshëm dhe u pëlqen të zgjidhin gjërat. Do të thotë që ky person mund të vuajë nga ankthi dhe nga dëshira për të kontrolluar gjithçka.

Shtrati

Një person shtrati i të cilit është i mbuluar me rroba, kozmetikë, libra dhe enët e ndyra mund të merret me çështje private të jetës. Ndoshta ata kishin një argument ose një ndarje me dikë, kështu që ata janë duke zhvilluar zakone të këqija (si lënia e plehrave në shtrat) si një mënyrë për t’u shpërqendruar nga problemet e tyre. Ky gjithashtu mund të jetë një person që është vetëm dhe dëshiron një marrëdhënie. Vendi i gjumit është i ngatërruar sepse nuk perceptohet si diçka romantike.

Dritaret

Pluhuri në pragjet e dritareve dhe dritaret e pista krijojnë një lloj mburoje të padukshme midis personit në apartament dhe botës së jashtme. Mungesa e dëshirës për të hequr qafe këtë mburojë mund të tregojë ose depresion ose paaftësi për të parë në të ardhmen. Njerëz të tillë shpesh jetojnë në të kaluarën, por rezultojnë të jenë shumë të ndjeshëm dhe interesantë për të biseduar.

Ballkon ose garazh

Shumë njerëz kanë shumë gjëra të padobishme në garazhet dhe ballkonet e tyre. Këto janë shenja frike: njerëzit kanë frikë të humbasin gjithçka në çast, kjo është arsyeja pse ata mbledhin gjëra të padobishme që i ndihmojnë ata të merren me fobitë dhe frikën e tyre, duke u dhënë atyre një iluzion të sigurisë. Problemet për të hequr qafe gjëra të padobishme janë shenja ankthi dhe pamundësia për të marrë vendime. Me shumë mundësi, ky është një person neurotik.

Vendi në përgjithësi

Kur një person bën deponinë e plehrave në një vend që duhet të jetë i pastër, kjo do të thotë se ata vërtet varen nga mendimet e njerëzve të tjerë. Shtëpia, në përgjithësi, është e pastër, por a ka nja dy bluza në karrige gjatë gjithë kohës? Ose mbase rrobat e lara nuk futen në sirtarët e tyre përkatëse për disa ditë. Shtyrja e detyrave rutinë për një kohë të mëvonshme mund të jetë një  tregues i agresionit pasiv. Arsyeja e çrregullt është zemërimi që personi po përpiqet të shtypë.