Ngritet aktakuzë për pjesëmarrje në ISIS

Ngritet aktakuzë për pjesëmarrje në ISIS

Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, ka ngritur sot aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë - Departamenti Special, kundër të pandehurit V.Q., për veprën penale organizimi dhe pjesëmarrja në grup terrorist, keqtrajtimi apo braktisja e fëmijës sipas KPRK-së.

Prokuroria Speciale njofton se i pandehuri V.Q., më 28.06.2014, së bashku me tani të ndjerin A.U., nga komuna e Ferizajt, me qëllim që t’i bashkëngjitet organizatës terroriste ISIS në Siri, ka lëshuar territorin e Kosovës, përmes Hani i Elezit, ku ka shkuar në Maqedoni, dhe pasi kanë marrë udhëzimet për mënyrën e rrugëtimit nga I.A. kanë udhëtuar përmes rrugëve ilegale nëpër Bullgari e Turqi, ku më pas kanë arritur në Siri dhe në pjesën kufitare janë pritur nga pjesëtarët e ISIS-it.

Pas identifikimit dhe regjistrimit në formular, si pjesëtar i kësaj organizate ka vijuar trajnim përkatës ku edhe më pastaj ka punuar si infermier në spitalet ushtarake të ISIS-it, dhe gjatë gjithë kësaj kohe ka qenë i pajisur me uniformë ushtarake, pushkë automatike si dhe me jelek me eksploziv duke propaganduar përmes fotografive dhe incizimeve organizatën terroriste ISIS, e që edhe më 29.12.2017, është arrestuar nga forcat demokratike Siriane, ku ka qëndruar deri më 19.04.2019, me ç’ rast edhe është riatdhesuar në Kosovë.

Po ashtu, më 08.09.2017, në zonat e konfliktit në Siri, në shtëpinë ku përkohësisht ka banuar, si pjesëtarë i organizatës terroriste ISIS, ka detyruar fëmijën e tij  U.Q. i moshës rreth 3-vjeçar që të përfshihet në aktivitet ku rrezikohet apo dëmtohet zhvillimi i fëmijës, në atë mënyrë që ia vë jelekun me eksploziv duke i dhënë edhe pushkën automatike në dorë duke i thënë: “Merre kallashin dhe gjuaj bam, bam”, e që të gjitha këto veprime i ka incizuar me video-kamerë.

I pandehuri V.Q. me këto veprime ka kryer veprën penale keqtrajtimi apo braktisja e fëmijës sipas nenit 250, paragrafi 4 i KPRK-së.


MË SHUME NGA Aktuale