Molla të pjekura kundër dhimbjeve të fytit

Molla të pjekura kundër dhimbjeve të fytit

Mollët e pjekura jo vetëm që kanë një efekt pozitiv në luftimin e dhimbjes së fytit, por ato janë gjithashtu të mira edhe kundër humbjes së zërit.

Është e rëndësishme që mollët të mos jenë të nxehta, por mesatarisht të ngrohta. Gjatë pjekjes, vjen deri te formimi i komponimeve të veçanta të enzimave dhe substancave bioaktive në mollë.

Këto substanca në mukozën e gojës, fytit dhe në vokale aktivizojnë aftësinë e trupit për t’u shëruar vetë.

Përveç mollëve të pjekura, shtoni edhe arra, lajthi, mjaltë dhe rrush të thatë pasi ato janë të shkëlqyera kundër stresit.

Mollën po ashtu mund ta prisni dhe t’ i hidhni mjaltë