Pesë libra për të ‘kuptuar’ familjen mbretërore

Pesë libra për të ‘kuptuar’ familjen mbretërore

Nëse ndjeheni konfuz dhe të shqetësuar mbase për problemet e krizën kohëve të fundit në familjen mbretërore, atëherë kjo situatë ka ndodhur edhe më parë madje situata ka qenë edhe më keq, shumë më keq.

Këtu janë disa libra që do ju ndihmojnë të shihni në mënyrë më të përmbledhur monarkinë britanike.

Craig Brown’s Ma’am Darling: 99 Glimpses of Princess Margaret- Në këtë libër paraqiitetdëshira marramendëse e mbretëreshës që të kishte pjesën e saj në mbretëri. Kjo nuk funksionoi dhe rezultati ishte pakënaqësi e madhe, jo vetë mpër Margaret. Në këtë vepër, Broën shfaq portretin me trishim të thellë pasi Margaret nuk arrin përpjekjen e saj për të krijuar një hapësirë ku mund të bëjë atë që dëshiron.

Antoine de Saint-Exupéry’s The Little Prince– Para se të martohej në familjet mbretërore, Meghan Markle kishte faqen e saj të internetit të quajtur The Tig. Ndërsa në këtë novelë personazhi me të cilin Marke identifikohet dashurohet shumë pas princit, duke i treguar se e sheh atë vetëm me zemër, dhe se çdogjë tjetër është e padukshme për sytë.

The Heart Has Its Reasons – Ky libër ofron të dhëna të mëtejshme se çfarë i bën princat të jenë aq të përkëdhelur. ëalis Simpson e shkroi atë në 1956, 20 vjet pas rrëmbimit të Edëard VIII. Narcizmi i plagosur i dukesësh është i dukshëm në të gjithë librin, dhe gjithashtu pamundësia e saj për të marrë kurorën britanike.

The Shy Princess- Kjo biografi klasike e David Duff tregon se si princesha Beatrice, vajza e Mbretëreshës Victoria, ishte e detyruar të kalonte 7 muaj duke komunikuar me nënën e saj me shkrim, edhe kur ato ishin të ulura në të njëjtin tryezë.

The Sun in Splendour- Ky bestseller nga mbretëresha e trillimeve historike tregon historinë se si princi Edëard u martua me një nuse mbretërore e cila ishte martuar më parë. Pas erdhi në fron, ai promovoi interesat e Elizabeth dhe të gjithë dolën kundër tij. Pasi Edëard vdiq në 1483, djemtë e tij ishin mbyllur në pallat dhe nuk u panë më kurrë.