Ushqimi vegan dhe ndikimi i tij në shëndetin e njeriut

Ushqimi vegan dhe ndikimi i tij në shëndetin e njeriut

Ushqimi vegan duket me të vërtetë i shëndetshëm, por a ju bënë mirë me të vërtetë?

Numri i njerëzve që nuk ushqehen më me mish është duke u zvogëluar brenda kësaj dekade, këtë proces e kanë shpejtuar edhe dietat e shumta, raporton “BBC”.

Duke u bazuar në kërkimet e fundit nga ‘The Vegan Society’ thuhet se në mes viteve 2006 dhe 2018 është rritur numri i veganëve katërfish.

Dieta vegane mundëson rritjen e nivelit të fibrave dhe zvogëlon kolesterolin dhe proteinat.

Zbulimet treguan që njerëzit që nuk përdorin mish kanë 10 herë më pask mundësi që të pësojnë sëmundje të zemrës.