Gjatë shtatzënisë konsumoni sa më shumë fasule jeshile

Gjatë shtatzënisë konsumoni sa më shumë fasule jeshile

Për gratë që janë shtatzëna, konsumimi i më shumë hekurit nga burimet bimore si spinaqi, fasulet, kungulli dhe fasulet e gjelbra duket se promovojnë pjellorinë, sipas Shkollës Mjekësore të Harvardit.

Ngrënia e ushqimeve të pasura me hekur, me vitaminë C si domatet, specat ose manaferrat mund të përmirësojnë nivelin e hekurit.

Marrja e duhur e acidit folik është gjithashtu e nevojshme gjatë shtatzënësisë.Një filxhan fasule jeshile siguron afërsisht 10 për qind të nevojave ditore të acidit folik dhe 6 për qind të hekurit.