Si ndikon lëngu i shegës tek gratë shtatzëna

Si ndikon lëngu i shegës tek gratë shtatzëna

Gratë shtatzëna që pinë lëng shege mund të përmirësojnë zhvillimin e trurit të të porsalindurve, thotë një studim i ri.

Studiuesit zbuluan se pirja e tetë gotave me lëng shege çdo ditë rrit lidhjen e trurit të bebeve të cilët nuk rriteshin me një normë normale brenda mitrës.

Kjo për shkak se lëngu i shegës është i ngarkuar me mikronutrientë të quajtur polifenole që kalojnë pengesën gjaku-tru dhe janë vërtetuar se mbrojnë kundër sëmundjeve neurodegjeneruese.

Ekipi nga Brigham dhe Spitali i Grave në Massachusetts, thotë se kjo mund të parandalojë nevojën e operacionit pas lindjes së fëmijës.