Shfaqja “Frozen” njofton mbylljen e përhershme për shkak të Covid-19

Shfaqja “Frozen” njofton mbylljen e përhershme për shkak të Covid-19

Prodhimi Disney Frozen është bërë viktima e parë afatgjatë e Broadway për mbylljen e pandemisë COVID-19 dhe të gjithë industrisë. Prodhimi, i cili për herë të parë u shfaq më 22 Mars 2018 në Teatrin St. James, njoftoi sot se nuk do të kthehet kur Broadëay të rihapet – kurdo që të jetë kjo.

Në njoftimin e mbylljes, prodhuesit thanë që muzikali nuk do të rihapet përsëri “si rezultat i mbylljes në mbarë industrinë dhe rezultimit të rezultateve ekonomike”. Performanca e fundit e produksionit ishte e mërkura 11 Mars, pasi kishte luajtur 825 shfaqje dhe 26 repriza.

“Në verën e vitit 2013 kur Frozen filloi rrugën e saj për në Broadway”, tha Thomas Schumacher, President & Prodhuesi Disney Theatrik Productions, “dy gjëra ishin të paimagjinueshme: që së shpejti do të kishim pesë prodhime në të gjithë botën, dhe një pandemi globale do të ndryshoi kështu ekonominë botërore”.

Mbyllja e përhershme e Frozen , megjithatë, paraqet një zhvillim të ri domethënës në dëmin e bërë në Broadway nga pandemia dhe mbyllja, viktima e parë e një shfaqje që kishte qenë e gjatë, e drejtuar dhe e shëndetshme para se COVID-19 të godiste qytetin.