Gërxhaliu: Kosovës urgjentisht i duhet uniteti politik

Gërxhaliu: Kosovës urgjentisht i duhet uniteti politik

Eksperti i ekonomisë Safet Gërxhaliu, tha se duhet të punohet shumë që të riparohen dëmet që janë shkaktuar nga Covid19.

"Kosova po lufton në disa fronte, siç është pandemia dhe aspekti politik", tha Gërxhaliu në një intervistë për Radio Televizionin e Kosovës (RTK), në emisionin "Ekonomiks", me gazetarin Faton Salihun.

Silas tij për periudhën e pandemisë e cila tani veç se është pandemi ekonomike në Kosovë, duhet të kenë një plan të qartë që të kemi efekt pozitiv në ekonominë e Kosovës.

Gërxhaliu vlerësoi se vendet e rajonit po përgaditen për implementim të pakos së katërtë, ndërsa Kosova ende nuk e ka kryer implementimin e pakos së parë.

"Duhet të punohet në sektorin privat, pasi që ai është katalizator i zhvillimit ekonomik", tha ai.

Autor: RTKlive


MË SHUME NGA Aktuale