Po punoni nga shtëpia ose jo, ky qëndrim trupi është i dëmshëm
Sharr Travel

Po punoni nga shtëpia ose jo, ky qëndrim trupi është i dëmshëm

Qëndrimi për një kohë të gjatë ulur, është i rrezikshëm për shëndetin. Tani më shumë se kurrë, po ndjeni dhimbjet e shpinës, të këmbëve apo të shpatullave. Kjo si pasojë e pozicioneve të gabuara të qëndrimit, që për momentin ju bëjnë të ndiheni “rehat”.

Për më tepër, nëse jeni duke punuar nga shtëpia, kushtojini dyfish vëmendje qëndrimit të trupit, pasi nëse kthehen tani në zakon ka shumë mundësi të përballeni nesër me pasojat.

1. Sytë tuaj duhet të jenë 5-7 cm larg monitorit. 

Përveçse mbroni shikimin, nuk do të vuani nga dhimbjet e qafës apo të shpinës.

Po punoni nga shtëpia ose jo, ky qëndrim trupi është i

2. Ki parasysh që kur uleni në karrige të mos mbështesni shpatullat në të. Kjo është veçanërisht e domosdoshme në rastet kur ndiheni shumë të lodhur.

Po punoni nga shtëpia ose jo, ky qëndrim trupi është i

3. Kujdes me pozicionin e këmbëve! Edhe nëse po punoni nga shtëpia, ky është pozicioni që duhet të mbani.

Po punoni nga shtëpia ose jo, ky qëndrim trupi është i

4. Kurrë mos mbani këmbët e kryqëzuara në karrige. Nëse ndjeni nevojën për ta bërë patjetër, ngrihuni dhe bëni disa lëvizje.

Po punoni nga shtëpia ose jo, ky qëndrim trupi është i

5. Nuk bëni pushim çdo 30 minuta

Po punoni nga shtëpia ose jo, ky qëndrim trupi është i

6. Kushtojini vëmendje pozicionit të krahut.

Këndi i duhur jo vetëm do t’ju shmangë dhimbjen e shpinës, por do t’ju forcojë muskujt.

Po punoni nga shtëpia ose jo, ky qëndrim trupi është i