Këshilla për të përmirësuar ushtrimet kardio
Sharr Travel

Këshilla për të përmirësuar ushtrimet kardio

Ndërsa shumica e palestrave janë të mbyllura në të gjithë botën, ka mijëra mënyra të tjera për të qëndruar në formë gjatë kohës në shtëpi.

Në këtë udhëzues, shpresojmë që t’ju inkurajojmë të punoni gjatë kohës kur jeni në shtëpi dhe t’ju frymëzojmë të bëni aktivitete të ndryshme.

Mund të jetë kënaqësi të punoni në mënyra të ndryshme nga sa jeni mësuar ndoshta dhe vërtet mund të forcojë trupin dhe qëndrueshmërinë tuaj.

Më poshtë gjeni disa këshilla:

Jini realist

Ulni pritjet tuaja pak nëse jeni të pa trajnuar, harroni të drejtoni një maratonë që nuk duhet të jetë fokusi juaj tani për tani (përveç nëse jeni shumë me përvojë dhe keni vrapuar me muaj!). Mos harroni se mund të duhen vite me radhë që trupi juaj të mësohet të vrapojë. Dëgjoni sinjalet e trupit tuaj. Dhimbja është një shenjë e keqe dhe jini të durueshëm. Patjetër që rekomandohet të bëni pushime nëse ndjeni një dëmtim që vjen.

Programoni përpara

Përfshirja e vrapimit si një komponent fiks i planit tuaj të stërvitjes në mënyrë që të keni planifikuar vrapimin tuaj në ditë të caktuara. Kjo duhet të nënkuptojë që të vraponi, edhe në ato ditë kur nuk jeni vërtet i motivuar.

Hani si duhet

Ushqimi i fundit duhet të konsumohet 90 minuta para stërvitjes. Shumë njerëz madje preferojnë ta bëjnë këtë para 90 minutash, por më e mira që mund të bëni është të provoni veten.

Pini mjaftueshëm lëngje

Mund të humbni deri në dy litra lëngje në orë kur vraponi. Nëse trupit tuaj i mungojnë lëngjet, performanca juaj fizike do të ulet. Vazhdoni me ujë. Lëngjet e ëmbla nuk treten aq mirë, pasi ato thjesht do të rrëshqasin në stomakun tuaj përpara se të dalin në muskuj.

Merrni kohën që ju duhet

Është një ide e shkëlqyeshme të bësh zgjatje para dhe pas stërvitjes. Edhe pse mendimet ndryshojnë nëse zgjatja në të vërtetë kundërvepron me dhimbjen, ajo kurrë nuk mund të dëmtojë. Për më tepër, mund të rrisë lëvizshmërinë tuaj nëse jeni të zellshëm, gjë që rrit shpejtësinë.