Të mirat që shalqiri i dhuron trupit të njeriut
Sharr Travel

Të mirat që shalqiri i dhuron trupit të njeriut

Shalqiri është një hidratues dhe një pastrues i tërë trupit.

Shalqiri është shumë i shijshëm, ata janë të mbushur me miliona vitamina, minerale dhe fibra. Emri i tij në botën botanike është Citrullus lanatus, rritet në tokë dhe vjen nga Afrika. Gjithashtu është i rritur në Shtetet e Bashkuara, në Afrikën jugore, në Evropën jugore dhe në lindje.

Me konsumin e tyre ju mund të humbni peshë, pasi ato janë të pakët në sheqer, dhe me shumë fibra, dhe përmbajnë 90% ujë. 100 gram shalqi përmban 30 kalori, dhe sipas Departamentit të Bujqësisë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, një gotë shalqiri përmban 45 kalori, dhe një shërbim i madh i shalqirit (i cili është 280g) përmban vetëm 84 kalori.