Faktet që s’i kemi ditur më herët: 6 gjëra që i bëjmë gabim çdo ditë

Faktet që s’i kemi ditur më herët: 6 gjëra që i bëjmë gabim çdo ditë

Detajet e vogla na definitojnë ne shpeshherë. Për shembull, në disa vende është e zakonshme dhe normale të hani derisa jeni duke shikuar televizion, kurse në disa vende të tjera kjo nuk tregon aspak ndërgjegje.

Ne mendojmë shumë pak për disa gjëra sepse na duken shumë normale, ose nuk e dimë se çdo ditë i kemi bërë gabimisht.

Këto janë disa nga shprehitë tona që i keni bërë gabim gjatë gjithë jetës tuaj, dhe mbase nuk e keni vërejtur.

 

1. Pirja e ujit të ftohtë


Pirja e ujit është gjëja më natyrale në botë, dhe normalisht, një gotë me ujë të ftohtë do ishte shumë freskuese sidomos në verë. Por bazuar në studime të ndryshme, konsumimi i ujit të ftohtë i përkeqëson simptomat e problemeve digjestive si aklazia.

2. Të pastroni ujin me ujë të ftohë ose ujë shumë të nxehtë


Edhe pse duket shumë më e lehtë të lani fytyrën tuaj derisa jeni duke bërë tush, nëse po bëni tush me ujë të nxehtë, kjo mund të jetë jo produktive. Në njërën anë, do bëjë fytyrën tuaj të prodhojë më shumë yndyrë për të kompensuar humbjen dhe më pas do bëhet e thatë. Mënyra e duhur për të larë fytyrën tuaj është me ujë të vakët ose edhe me ujë të ftohtë pasi që të keni bërë dush.

3. Dush i nxehtë në mëngjes


Një pyetje tjetër e cila diskutohet është nëse duhet të pastroheni në mbrëmje ose në mëngjes. Nëse bëni dush në mëngjes ju bën të ndiheni më të relaksuar. Por për të pasur efekte pozitive, është më mirë të bëni një dush me ujë të vakët. Sidoqoftë, nëse preferoni të pastroni kjo jo vetëm që do ju ndihmojë të relaksoheni para se të flini, por do ju bëjë të ndiheni më të pastër. Në këtë rast, mund të përdorni ujë të vakët, por asnjëherë aq të nxehtë sa mund ta bëj lëkurën tuaj të thatë.

4. Mos pastrimi i ushqimeve të konzervuara


Pavarësisht bindjes së krijuar, larja e një pule të konzervuar mund të jetë shumë produktive pasi që nëse nuk pastrohet mund të kontaminojë ushqimet tjera.

5. Të ngrënit shpejt


Të ngrënit ngadalë mund jetë një e mirë për trupin tuaj, pasi që mund të ju bëjë të jeni më të shëndetshëm. Por të ngrënit më ngadalë mund të ju bëjë të hani më pak, ndërsa nëse hani shpejt do ju bëjë të hani më shumë se që keni nevojë.

6. Të shikoni televizion derisa po hani


Nëse hani derisa jeni duke shikuar televizion, atëherë sipas një studimi të Harvard keni më shumë gjasa të shtoni peshë.