Si ndikon qepa në luftimin e kancerit
Sharr Travel

Si ndikon qepa në luftimin e kancerit

Sa është efektiv përdorimi i qepës?

Në studimet e para që tregojnë se sa efektive është qepa në shkatërrimin e qelizave të kancerit, dhe jo të gjitha qepët janë të krijuara njëjtë.

Profesor Suresh Neethirajan dhe një student Abdulmonem Murayyan testuan pesë lloje të qepëve të rritura në Ontario.

Por ato përmbajnë një nga përqendrimet më të larta të kuercetinit, një lloj flavonoidi.

Onions: Benefits and nutrition

Pas studimit të bërë, qepa e kuqe kishte nivele të larta të kuercetinit po gjithashtu edhe nivel të lartë të antocianit

Antociani është pjesa kryesore që siguron ngjyrën në fruta dhe perime dhe ka një kuptim mjaft të qartë që qepa e kuqe që është më e mbyllët në ngjyrë, do të ketë fuqi më të madh në luftimin e kancerit.

Zbulimet gjithashtu që qepa është një faktorë mjaft i mire për luftimin e qelizave të kancerit në gji.

Zakonisht qepa përdoret në ushqim por preferohet që të përdoret edhe në pije apo edhe të piqet mire dhe të bëhet në formë ilaçi për trajtimin natyral të kancerit.