Lëreni qenin të ha mbeturina, nuk është e dëmshme

Lëreni qenin të ha mbeturina, nuk është e dëmshme

Sa herë që qeni juaj gëlltitet, ai dërgon mijëra baktere, viruse dhe kërpudha (mikrobiome) nga goja poshtë traktit gastrointestinal në stomak.

Gjithmonë na mësuan se fati i këtyre mikrobeve është vdekja nga acidi në stomak … rezulton se nuk është domosdoshmërisht e vërtetë.

Mikrobet nga goja i mbijetojnë stomakut për të ndikuar në funksionimin e zorrëve dhe shëndetin e zorrëve.

Jo më kot, mikrobet e gojës është treguar se ndikojnë në mikrobe që gjenden në zorrë të poshtme. Studimet tregojnë se mënyra më e shpejtë për të përmirësuar mikrobiomën e zorrëve (të gjitha mikrobet që banojnë në zorrë të poshtme) është përmes përmirësimit të mikrobiomës orale.

Rritja e baktereve në gojë çon në nivele të rritura të baktereve në zorrë dhe ndihmon funksionimin e zorrëve.

Ulja e niveleve të mikrobeve të rrezikshme nga goja e qenit tuaj jo vetëm që mund të përmirësojnë shëndetin oral të qenit tuaj, por edhe shëndetin e zorrëve të qenit tuaj. Këta organizma janë të lidhur me sëmundjet e inflamacionit, zorrës së trashë dhe diarresë.

Këtu janë disa mënyra të lehta për të përmirësuar shëndetin e zorrëve të qenit tuaj:

Të ushqyerit

Ushqimi për qen në fakt nuk ushqen një qen… ushqen mikrobet që banojnë në gojë dhe zorrë. Qeni juaj thith ushqyesit që bakteret e zorrëve ofrojnë. Nëse qeni juaj ha të njëjtin ushqim dhe markë të njëjtë gjatë gjithë kohës, mikrobet në gojë dhe zorrë janë më të njejta dhe rreziku i një “lulëzimi” të baktereve të dëmshme bëhet i rëndësishëm – kjo mund të rrezikojë integritetin e zorrëve (zorrë rrjedhëse), funksionin e zorrëve (jashtëqitje të lirshme, etj) dhe çojnë në inflamacion.

Higjiena orale

Higjiena e përditshme e dhëmbëve është thelbësore për mbajtjen e një mikrobiomi oral të ekuilibruar dhe mbajtjen e ulët të inflamacionit të gojës. Si e bën atë? Ndaloni përdorimin e trajtimeve dentare me kimikate dhe produkte pastrues të ashpër që zvogëlon shumëllojshmërinë e mikrobiomës. Pse? Këto kimikate nuk bëjnë dallime ndërmjet të mirës dhe të keqes dhe vrasin bakteret e dobishme në gojë dhe zorrë.

Lërini të hanë papastërti

Po, pak papastërti është një gjë e mirë. Tokat përmbajnë minerale dhe një grup të larmishëm mikrobesh që mund të ndihmojnë në shumëfishimin e mikrobeve të gojës dhe të zorrëve. Është një mënyrë e lirë dhe më e fortë për të marrë mikrobe të dobishme. /Telegrafi/