Thaçi dekoron me Medalje Presidenciale humanistin Turan Rusi

Thaçi dekoron me Medalje Presidenciale humanistin Turan Rusi

Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi e ka dekoruar sot me Medaljen Presidenciale, humanistin Turan Rusi.

Presidenti Thaçi, me rastin e dekorimit të humanistit Turan Rusi, ndër të tjera, përmend vlerat dhe meritat e humanistit Rusi.

Presidenti Thaçi theksoi se humanisti Turan Rusi është një prej bashkatdhetarëve të parë që emigroi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, pas luftës së Dytë Botërore, por që nuk harroi kurrë Kosovën.

”Për kontributin e dhënë për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës, me Medalje Presidenciale sot e dekorova humanistin Turan Rusi. Ai është një prej bashkatdhetarëve të parë që emigroi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, pas luftës së Dytë Botërore. Turani me djemtë e tij, Salin, Ilirin e Arbenin dhe gjithë familjen treguan dije, humanizëm, vullnet dhe guxim për të punuar pareshtur për lirinë dhe shtetin e Kosovës. HTH”.