Jashari: SBASHK-u mbështet kthimin e pjesshëm të nxënësve në shkolla

Jashari: SBASHK-u mbështet kthimin e pjesshëm të nxënësve në shkolla

Kryetari i Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBAShK), Rrahman Jashari, në një prononcim për Telegrafin ka bërë të ditur se kanë filluar komunikimin me të gjitha nivelet lidhur me përgatitjet për fillimin e vitit shkollor.

Jashari theksoi se në javën që vjen do të kenë takime tjera virtuale për të parë gjendjen dhe pasur një vlerësim rreth përgatitjeve që po bëhen.

Jashari theksoi se SBASHK-u përkrah idenë e Qeverisë së Kosovës për kthim të pjesshëm të nxënësve në bankat shkollore, gjegjësisht për klasat e para, të dyta, gjashta dhe dhjeta.

Ai tha se klasat e para është e nevojshme të jenë në bankat shkollore meqenëse është hera e parë që nisin mësimin, klasat e dyta për t’i përmirësuar lëshimet eventuale gjatë klasës së parë, duke ditur se në njërin gjysmë vjetor mësimi ishte në distancë.

Sipas tij, edhe klasat e gjashta dhe të dhjeta duhet të jenë në bankat shkollore.

“Do t’i analizojmë të tri versione për nisjen e vitit shkollor dhe do të vendosim se cila është më e duhura”, tha Jashari.

Kryetari i SBASHK-ut tha se janë për kthimin e pjesshëm në shkolla, por siç tha ai nuk do të lejojnë që mësimdhënësit të ngarkohen më shumë se që duhet.

Jashari tha se nëse niset viti shkollor, por nuk mbahet fjalët dhe nuk ka dezinfektim e pastërti në shkolla atëherë do të thirret Këshilli drejtues i SBASHK-ut dhe do të merren masa.

Ai tha se SBASHK-u nuk do të lejoj që as nxënësit, as mësimdhënësit e as punëtorët teknik të rrezikohen për mungesë buxheti, rrjedhimisht për mungesë të pastërtisë e dezinfektimit të shkollave.


MË SHUME NGA Aktuale