Antitrupat neutralizues kundër Covid-19 mund të zgjasin një muaj

Antitrupat neutralizues kundër Covid-19 mund të zgjasin një muaj

Hulumtimi i botuar në ‘Journal of Infectious Diseases’ demonstron se si Dr Stephen Smith dhe ekipi i tij kanë zhvilluar një mënyrë të re për të identifikuar imunitetin kundër Covid-19.

Kur një person infektohet me koronavirusin e ri, proteina virale e natyrës glikoproteinike, lidhet me proteinën ACE2 në sipërfaqen e qelizave njerëzore shkruan Express.co.uk.

Ky proces ,dërgon tek një person ose të bëhet bartës i sëmundjes, ose të sëmuret nga ky virus përcjell Gazeta Shneta.

Nëse individët bëhet imun ndaj virusit, antitrupat neutralizues bllokojnë lidhjen e proteinave glikoproteinke të koronavirusit me proteina ACE2