Po akuzohemi për krime kundër njerzimit, jo për korrupsion

Po akuzohemi për krime kundër njerzimit, jo për korrupsion

Një thirje e veçantë ka ardhur nga Ish ushtari i UÇK Ismail Baftijari, drejtuar njerëzve të ndryshëm që kanë shprehur gëzim me rastin e arrestimit të themeluesve të UÇĶ, ish Presidentin Hashim Thaçi, Kadri Veselin, Jakup Krasniqin, Rexhep Selimin etj, që tashmë gjenden në Hagë. " O njerëz të gjakut tim.. Po gjykohemi për krime kundër njerëzimit dhe jo kundër korrupsionit. Bëjeni dallimin""" Lexojeni të plotë shkrimin e ish Ushtarit të UÇK, Ismail Bahtijari.

Nëse diçka e mbajë të shenjët, është pjesëmarrja ime  në UÇK, dhe luftërat tjera, dhe se nuk jam në asnjë parti politike, edhe se kam miq dhe ka njerëz të mire në të gjitha partitë shqiptare, sikurse ka edhe njerëz tjerë në to, dhe se mundem lirshëm me shpreh mendimin tim !
Mos u gëzoni o (disa) njerëz të gjakut tim, se potencialisht nuk është ka akuzohet kush për keqpërdorim e pasurim në mënyrë të paligjshme por për krime kundër njerizimit!
E besoj se për momentin disa së jeni në gjendje as që doni ta kuptoni realitetin, madje edhe disa kanë shpifur se gjoja " e kanë bërë gjykatën për ta shpëtuar veten" ! (tash kur janë në Hagë u ranë për toke këto argumente disa dashakqinjëve, injorantëve dhe sërbofilve),disa tjerë thonë se nuk e kanë ditur ! (nëse brenda atyre që e votuan ishte ish shefi i inteligjencës dhe ish koka e shtetit mjafton të kuptohet se sa kanë ditur ata).
Pyetja ime është e thjeshtë: A u miratua rezoluta për sqarimin e akuzave nga raporti i Dick Martyt? Përgjigjja për ata që kanë harruar është PO! Në Asamblenë e Përgjithshme të Këshillit të Evropës u debatua rreth raportit të ish-prokurorit zviceran Dick Marty, i cili akuzoi disa prej krerëve të ish - UÇK-së për krime të rënda të kryera gjatë luftës në Kosovë, dhe në fund pro rezolutës votuan 169 ndërsa kundër ishin tetë europarlamntarë.  Kjo Asamble i mbështeti në fund kërkesat për sqarimin e plotë të akuzave dhe u kërkua nga bashkësia ndërkombëtare, Kosova, Shqipëria dhe Serbia që të ndihmojnë hetuesinë për zbardhjen deri në fund e vërteta për pohimet lidhur me këto krime.
Shumë e lehtë ishte të lutej atëherë dhe të kërkohej që mos të votohej në parlamentin e Kosovës kjo gjykatë,por cilat ishin opsionet?
Opsioni i parë ishte rezoluta e OKB-së, që do ta themelonte një tribunal ndërkombëtarë për sqarimin e plotë të akuzave (ku Rusia, Kina dhe shtet tjera mos njohëse dhe kundërshtare e armike  do të kishin rrol me gjithëçka në gjykatë ,duke filluar nga prokurorët e tutje)
Opsioni i dytë ishte që vetë Republika e Kosovës të merr përgjegjësin ndërkombëtare dhe të mirret seriozisht me ketë rezolutë të Asamblesë se Evropës !(diçka që u sugjerua dhe kërkua fuqishëm nga miqtë dhe aleatët tanë kryesorë ndërkombëtarë, të vetëdijshëm se nëse e kanë përkrahë intervenimin për liri , në bashkëpunim me një ushtri, në të cilën pretendohet se pjesëtarët e saj kanë bërë krime të tilla edhe ata bien në anën e palës së akuzuar).
Besoj se pajtohemi dhe nuk është zbulim se te dy opsionet ishin të vështira, të rënda dhe tejkalonin kufijtë e normales, sidomos kur bota e din kush bëri masakra në luftërat e ish-Jugosllavisë, e në Kosovë, edhe atë të cilësuara si më të tmerrshmet në Evropë pas luftës së dytë botërorë.
E kuptoni, kur je shteti e kombi nuk je më vetvetja, duhet të marrësh vendime të vështira edhe kur vetë je subjekt, po ky është tregues i pjekurisë shtetërorë dhe i sakrificës së vazhdueshme, edhe para 30 viteve ,edhe gjatë luftës kur në çdo moment mund të vriteshin edhe dje edhe sot(ketë lloj sakrifice të pa shembull-të se kuptojnë dhe s'ë duan ta kuptojnë edhe disa shqiptarë e aq ma pak disa ndërkombëtar) ,ky tregues sakrifice ka emër : UÇK.
Të gjindur në ketë situatë (për kundër që ushtarët e UÇK-së u akuzuan dhe disa edhe u dënuan padrejtësisht nga UNMIK,EULEX, e HAGA ,në një numër enorm),këta burrështetas murrën mbi supe të veta edhe një herë ketë peshë të rëndë e cila nuk do duhej ti lihej mbi supe shtetit të Kosovës, gjeneratave që vinë dhe historisë, duke themeluar vetë gjykatën!
Burrështetasit shqiptarë të Kosovës ishin dhe janë të bindur për luftën e pastër të UÇK-së, në kërkesat e miqve dhe aleateve (pa të cilët nuk e dijë a do ishim Ne),Në rëndësinë për sqarimin e plotë të akuzave, opsioneve ata e vendosën që Historia të shkruaj:
“Në rezolutën e Asamblesë së Evropës, për kundër që raporti ishte përpiluar me iniciativën ruse dhe me ndihmën e Serbisë, ishte i pa bazuar dhe i papërgjegjshëm ,Shteti i Kosovës në situatë të rëndë tregoj se kishte burrështetas dhe shtet të së drejtës, duke themeluar vetë gjykatën dhe duke vendosur për sqarimin e plotë të akuzave të paraqitura në raport. Ky ishte shembull në historinë e Evropës moderne dhe botës, lufta e UÇK-së u dëshmua si më e pastra në historinë e luftërave, dhe si guerilja më e suksesshme në histori, Udhëheqësit e shtetit dhe ish komandantët e luftës në veçanti u treguan të guximshëm, sakrifikues dhe qëndrim të burrështetasve me vendimet dhe orientimet e veta. Raporti i Dik Martit ishte asgjë tjetër pos një shpifje dhe njollë e zezë që kaloj si rezolutë në Asamble të Evropës”
Andaj, mos u gëzoni o (disa) njerëz të gjakut tim, Kjo është një sfidë e madhe e momentit ( Siyuatë për të cilën duhet bëhemi bashkë të gjithë pa dallim politik, fetarë e dallime tjera e ti japim orientimin e qendrueshëm e kombëtar ), por një faqe e bardhë për Historinë, se me këta ish komandantë e ushtarë ka filluar dhe do përfundoj çdo proces i madh historik dhe ne do jemi krenar dhe faqebardhë dhe më të fuqishëm se kurr më parë.
Zoti na bekoj me këta trima, e burrshtetas të cilët dëshmuan se në çdo kohë janë të gatshëm për sakrificë në funksion të kombit e shtetit,se shqiptarët janë vlerë univerzale,dhe janë vetë drejtësa dhe paqja (jo si do tjerë (Sërbët)që mshifeshin dhe u iknin drejtsisë).
Zoti e rujt popllin shqiptar që e pat emrin : UÇK, e përjetësoftë gjakun e dëshmorve,martirve etj, Zoti i ruajt këta trima e burrështetas, zoti e bekoftë Shqipërinë (Kosovën) dhe aleatët e miqt tanë!
shikojeni Glauk Konjufcen i cili flet për rolin Rusë në raportin e Dik Martit.

Shikojeni Glaun Konjufcën kur flet për rolin e Rusisë në hartimin e raportit të Dik Martit. https://telegrafi.com/konjufca-flet-per-rusin-ne-keshill-te-evropes-per-te-cilin-thote-se-eshte-nismetar-raportit-te-dick-martyt/