Tekstet dhe letrat e Bob Dylan shiten për gati gjysmë mln dollarë

Tekstet dhe letrat e Bob Dylan shiten për gati gjysmë mln dollarë

Një koleksion i gjërave relike të ikonës së muzikës amerikane Bob Dylan, duke përfshirë letra, tekste të pabotuara dhe tekste të shkruara me dorë për “Blowin `in the wind”, janë shitur për gati gjysmë milioni dollarë në ankand.

Disa sende i përkisnin mikut dhe shokut të Dylan, Tony Glover, i cili vdiq vitin e kaluar. Ata u nxorën në shitje në një ankand një javësh të drejtuar nga “RR Auction Company”.

Koleksioni i “Glover” i kujtimeve të Dylan përfshinte letra personale dhe transkriptimet nga një intervistë e kryer nga Glover dhe e shënuar me dorë nga Dylan.

Koleksioni u shit për një total prej $ 495,000.

Në një letër të shtypur dhe të nënshkruar, dërguar nga Bearsville, New York, Dylan i referohet Beatles John Lennon dhe Ringo Starr si "të rremë" pasi u takua me ta për herë të parë në 1964.

Image


MË SHUME NGA Kulturë