Tri shenja zbulojnë nëse jeni në një lidhje të mirë apo të keqe

Tri shenja zbulojnë nëse jeni në një lidhje të mirë apo të keqe

Dashuria është një ndjenjë e thellë e butë që ngjall një lidhje të fortë dhe afeksion për një person tjetër.

Por përveç dashurisë, ajo që e bën një marrëdhënie të mirë ose të keqe janë komunikimi, respekti dhe sjellja në situata krize.

Komunikimi

Sinjale të mira – flasin hapur dhe sinqerisht për të gjitha sfidat e jetës: financat, familjen, gjërat që ju trembin, por edhe qëllimet dhe vlerat për të cilat përpiqeni të dy.

Sinjale të këqija – keni frikë të pyesni partnerin tuaj për çështje të rëndësishme të jetës, sepse hasni vetëm tallje dhe arrogancë. Komunikimi është i pasinqertë dhe për këtë arsye nuk flisni se si ndiheni vërtet për njëri-tjetrin.

Sjellja në krizë

Sinjale të mira – nëse jeni pranë njëri-tjetrit në kohë të vështira, pavarësisht nga rezultati. Jeni të gatshëm të bëni lëshime dhe sakrifica, të gjitha për ta bërë të lumtur njëri-tjetrin.

Sinjale të këqija– marrëdhënia juaj është plot ekuilibra dhe gënjeshtra. Ka një mungesë besimi dhe komunikimi të sinqertë. E keni të vështirë të vini tek e vërteta.

Respekt

Sinjale të mira – ju jeni të vetëdijshëm për të metat dhe gabimet e partnerit tuaj dhe pajtoheni me disa pa përsosmëri (kjo vlen edhe për qëndrimin e tij ndaj jush). Ju inkurajoni njëri-tjetrin dhe respektoni njëri-tjetrin.

Sinjale të këqija – ju kritikoni njëri-tjetrin para njerëzve të tjerë. Ju luftoni që më në fund të arrini “standardet” që partneri juaj ju imponon. Pala tjetër nuk i harron dhe nuk i fal gabimet e tuaja.