Njihuni me produktet ushqimore që janë të pasura me vitaminën A

Njihuni me produktet ushqimore që janë të pasura me vitaminën A

Mjekja e famshme ruse, profesoresha Yelena Malysheva, zbuloi ushqimin që përmban përqindjen më të lartë të vitaminës A, i cili është i dobishëm në zëvendësimin e mungesës së saj në trup.

Në listën e këtyre substancave, Dr. Malysheva tregon se 100 gram mëlçi të merlucit përmbajnë 20 herë më shumë vitaminë A sesa kërkesat ditore të trupit; dhe se 100 gramë piper dhe majdanoz përmbajnë 10 herë më shumë sesa trupi ka nevojë për këtë vitaminë; dhe 100 gram mëlçi të rregullt gjashtë herë, dhe 100 gram karota tre herë.

Ajo thotë se “Në parim, një person i shëndetshëm mund t’i marrë këto substanca pa rezerva. Por gratë shtatzëna në tre muajt e parë këshillohen të mos konsumojnë mëlçi të merlucit dhe materiale të tjera që përmbajnë një përmbajtje të lartë të vitaminës A. Për shkak se kjo vitaminë gjatë shtatzënisë është subjekt për kontrollin e një mjeku dhe është e nevojshme “. Vëzhgoni dozën e lejuar. ”

Ajo shtoi, për këtë vitaminë, doza specifike të lejueshme, pasi doza ditore e saj nuk duhet të kalojë 1,300 miligramë. Doza normale për burrat është 900 miligramë, për gratë 700 miligramë, dhe fëmijët dhe adoleshentët 300-600 miligramë.

Ajo thotë, “Një person mund të marrë doza të tepruara të vitaminës A, të cilat janë të rrezikshme për jetën. Kjo zakonisht ndodh kur një person merr vitaminë A me shtesa të ndryshme biologjike, ose me ilaçe. Dozat e tepërta të kësaj vitamine rrisin rrezikun e kancerit, veçanërisht kanceri “. Mushkëritë, dhe ky rrezik rritet për pirësit e duhanit, prandaj nuk rekomandohet që duhanpirësit të marrin vitaminë A pa recetë.

Më tej, Malysheva shton se Vitamina A është përgjegjëse për rinovimin e lëkurës dhe përmirësimin e shikimit.